Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2018. december

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2018. december 12-én, szerdán délelőtt a Művelődési Házba, ahol zeneiskolásaink adventi koncertet adnak. Itt mutatjuk be a nagyközönségnek a Kodály-programban kapott új hangszereket, s ez a rendezvény bevezetője annak a jubileumi évnek, amely a lakiteleki alapfokú művészetoktatás 20 évét köszönti.

 

 

Az 1956-os forradalom 62. évfordulóját 8. a osztályosaink, énekkarosaink és Honvéd hagyományőrzőink műsora tette emlékezetessé. Köszönjük a gyermekek és felkészítőik, Olajosné Kádár Ilona, Szelesné Kása Ilona, Szekeres Jánosné, Heinrich Gábor munkáját!


 Az őszi szünet után, november 5-én a Községi Könyvtárba voltak hivatalosak hetedik osztályos diákjaink, akik Sohonyai Edit írónővel, számos kamaszoknak szóló könyv népszerű szerzőjével beszélgethettek. Köszönjük szépen a meghívást Szabó Istvánné könyvtárvezetőnek!


Hagyományos pályaválasztási szülői értekezletünkön november 8-án tizenhét környékbeli és távolabbi középiskola képviseltette magát. Hetedikes és nyolcadikos diákjaink szüleikkel együtt tájékozódhattak a 2019-2020. tanév beiskolázási lehetőségeiről, az egyes intézmények kínálatáról.


A Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítója, dr. Egeresiné Szűrszabó Anikó és a Lakiteleki Auti Alapítvány gyógypedagógusai 2018. november 12-én, Szekszárdon, az „Autizmussal élő gyermekek integrációja” című konferencián előadóként vettek részt. A meghívás nagy megtiszteltetés, hiszen a szakmában elismert előadók mellett mutathattuk be munkánkat – írja beszámolójában Baukó Zsuzsa, a Lakiteleki Auti Alapítvány tanodájának szakmai vezetője.

Dr. Egeresiné Szűrszabó Anikó osztályába jelenleg 2 autizmussal élő tanuló részleges integrációja történik heti 11 órában. A feladat a tanító számára nem újszerű, hiszen az előző tanévben egy autizmussal élő tanulót integrált vizuális kultúra órán.

Anikó a szakmai konferencián a többségi pedagógus szemével mutatta be az autizmussal élő tanulók integrációját, mellyel nagy sikert aratott, a többnyire szülőkből és gyógypedagógusokból álló hallgatóság körében.

Ritka alkalom, amikor autizmussal kapcsolatos szakmai konferencián, előadóként, többségi pedagógusok is részt vesznek. A Lakiteleki Auti Alapítvány gyógypedagógusai a Dózsa György utcai Tanodában, a Szivárvány Óvodában és az Eötvös Iskolában folyó munkát mutatták be. Az Alapítvány jelenleg 18 autizmussal élő tanuló és gyermek egyéni és csoportos fejlesztését látja el.

A konferencia is megerősítette azt a tényt, hogy az integráció sikeressége nagymértékben függ a gyermek, vagy tanuló képességeitől, a befogadó óvodai, vagy iskolai környezettől és a családi háttértől is.


Színeskert szakkörünk tagjai nagyon sokat fáradoznak azon, hogy a lehullott faleveleket komposztálják, s felkészítsék a kertet a télre. Szelesné Kása Ilona és diákjai idén is sok elismerést kaptak az országos iskolakerti tanácskozásokon.