Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2018. decemberi hírek

November 17-én a Szülői Munkaközösség NINÉNErendezvényénrengeteg vendégünk volt a művelődési házban. A páros évfolyamok, valamint a tantestület szép műsorai nagy sikert arattak. A közönségdíjas produkció Antal Attiláné, Olga néni 4. osztályosainak bemutatója lett. Köszönjük szépen a szervezés és a rendezés emberpróbáló munkáját, a tombolatárgyak felajánlását, azt hogy ismét jó volt együtt lenni, örülni annak, milyen ügyes diákjaink vannak.


A Család Esélyteremtő és Önkéntes Házak Hálózatának Bács Kiskun Megyei Irodája szervezésében hetedik és nyolcadik osztályosaink november 21-én érzékenyítő foglalkozásokon vettek részt. A gyermekek kipróbálhatták milyen az, ha vakon kell zöldséget pucolni, szendvicset készíteni. Szembesülhettek az egyedül maradó idősek életének, vagy a romák mindennapjainak kihívásaival. Vendégünk volt Boronkay Péter világ-, és Európa bajnok paralimpikontriatlonista is, aki saját életének örömeit, küzdelmeitmutatta be diavetítéssel színesített  előadásában.


December 6-án Kiskunfélegyházára voltunk hivatalosak. Országgyűlési képviselőnk, Lezsák Sándor úr jóvoltából a választókerület minden iskolája és középiskolája programozhatórobotot kapottajándékba. Köszönjük szépen a nagylelkű felajánlásokat!


Szintén december hatodikán jártak hetedik osztályosaink Nagyné Nádudvari Ilona és Csató Tamás vezetésével Kecskeméten, a Piarista Gimnázium Öveges-laborjában.A program során számoskémiai kísérletet végeztek már eddig is a lakiteleki gyermekek.Most kollégáink vezetésével a víztisztítással ismerkedtek.


Tizedik alkalommal nyílt meg az Adventi udvar december 8-án az iskolánkban.Minden osztálykézműves termékekkel, karácsonyi és adventi ajándékötletekkel, díszekkel készült a rendezvényre. Sokan elhozták finom ételeiket, süteményeiket is. A tornaterem színpadán a fellépők nagy tapsot kaptak. A délutánt a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatója is színesítette. Azt láthatták azérdeklődők, mi történik, ha sütés közben meggyullad az olaja serpenyőben, s ezt vízzel próbáljákoltani. Az élet alegnagyobb rendező– alig volt vége a bemutatónak, a tűzoltókat már kéménytűzhöz riasztották,s innen az iskolábólindultak a helyszínre.  A rendezvény része volt az EFOP 3.1.5A korai lemorzsolódás megelőzése pályázati munkának. Szeretnénk  megköszönni minden szervező, minden közreműködő önzetlen segítségét, a sok-sok támogatást, amelyet az iskolai alapítvány javára fordítunk.