Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2019 februári hírek

Február 6-án a tiszakécskei fedett műfüves csarnokban iskolánk lány és fiú foci csapata labdarúgó kupán vett részt. Pálinkás Donát tanár úr így számolt be az eseményről:

 

Iskolánk csapatai tisztesen helyt álltak és szép eredménnyel zárták ezt a délelőttöt. A lakiteleki lányok bronzérmet szereztek, mindössze gólkülönbség döntött a második helyezett Tiszakécskével szemben. Kimagasló teljesítményt nyújtottak mind egyénileg, mind csapatban. A lányok másfél éve fociznak együtt az iskolában, ez volt az első komolyabb tornájuk. A fiú csapat a negyedik helyen zárt a kupán, de ők sem maradtak rúgott gólok nélkül, így mindenki kellemesen elfáradva és rengeteg élménnyel, jókedvvel tért haza. Lány csapat tagjai: Horvát Vanessza, Illés Janka, Kéri Fanni, Révész Lili, Lajkó Bianka, Kulcsár Alexandra, Csikós Nóra, Nagy Evelin, Nyerges Evelin, Czingáli Anna. Fiú csapat tagjai: Olar Alexander, Heinrich Zalán, Faragó József, Eckschmidt Zorán, Kotvics Dominik, Balla Dániel, Hürkecz Milán, Varga Dániel, Radics Bertold, Magyari Richárd. Gratulálunk!


Február 12-én községünk és iskolánk vendége volt Lendvai Zoltán atya, a „gördeszkás pap”. A rédicsi plébános a művelődési ház melletti pályán tartott rögtönzött bemutatót, beszélgetett a gyermekekkel, a nagyszámú érdeklődővel.


Február 27-én vendégünk volt Schirilla György, „a nemzet rozmára”. Az egészséges életmódra figyelmeztető rövid beszéde után mintegy ötven tanulónkkal körbefutották a települést. Köszönjük, hogy annyi helyen vendégül látták őket, ami nagy élmény volt a gyermekeknek – igaz, tele hassal futni nem volt a legegészségesebb…


A PÉNZ7 rendezvénysorozatba bekapcsolódva az OTP Bank munkatársa, Kökény Gyula tartott rendhagyó órákat február utolsó hetében negyedikeseinknek és nyolcadikosainknak a pénzügyi tudatosságról, a családi költségvetés, a megtakarítások jelentőségéről, lehetőségeiről. Köszönjük szépen önkéntes munkáját!


A farsangot hangos vigassággal búcsúztattuk február végén az iskolában. Köszönjük szépen a szülők és a kollégák sok-sok ötletét, a remek jelmezeket, a sok finomságot! Öröm volt látni a vidám gyermeksereget!