Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2019 márciusi hírek

2019. március 1-jén a 2. b osztályhoz a Testünk , életműködésünk témakörhöz, március 6-án pedig az 1. osztályos gyerekekhez az egészség témahéthez kapcsolódóan látogattak el a Tiszakécskei Egészségfejlesztési Irodától. Érdekes videókat mutattak be, játékos tevékenységeket tartottak. Az egészséges életmód fontosságát hirdető beszélgetésre hívták a gyerekeket, melyben felhívták a figyelmet a változatos, mértéktartó és egészséges ételeket tartalmazó táplálkozásra, az elegendő folyadékfogyasztásra, és a rendszeres testmozgás fontosságára. A változatos tevékenységek után feldarabolt gyümölcsöket eszegettek a gyermekek.


Köszönjük a foglalkozást az iroda dolgozóinak!


Immár több évtizedes hagyomány, hogy „Szent Gergely doktornak, híres tanítónknak az ő napján” első osztályosaink iskolába hívogatják a nagycsoportos óvodásokat. Így történt ez március 12-én is. A vidám műsor után az elsőbe iratkozó ovisok felkötötték szalagjaikat a Gergely-ágra.


A községi március 15-i ünnepségen az óvodások mellett 6. c osztályosaink adtak műsort. Köszönjük a szép bemutatót a gyermekeknek és felkészítőiknek, Nagypál Katalinnak, Tőzsérné Ribly Katalinnak, Sallainé Győri Csillának és az énekkart vezető Szekeres Jánosnénak.


Az ünnepségen tettek fogadalmat a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző Egyesületbe lépő ifjú honvédek is. Kívánjuk, hogy legyenek hűségesek vállalásaikhoz!


Az évfordulóhoz kapcsolódóan László Zoltán Antal mérnök úr, a Magyar Honvédvadász Hagyományőrző és Sport Szakcsoport vezetője nagyszerű tüzérségi kiállítást állított össze diákjaink számára, amely a jövő hét végéig tekinthető meg iskolánkban, utána a Népfőiskolán láthatják azt az érdeklődők. Zoli bácsi március 18-án rendhagyó történelem órákon mutatta be diákjainknak az összegyűjtött kincseket. Köszönjük szépen munkáját, és Heinrich Gábor parancsnok úr segítségét!