Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2019 novemberi és decemberi hírek

2019. november 11-én került megrendezésre a már hagyománnyá vált Szent Márton nap óvodások számára Tiszaalpáron. Almási-Szabó Tibor zongora- szolfézs tanár háromgyermekes édesapaként nagyon fontosnak tartja a hagyományok beépítését a mindennapokba. Iskolánk citerásai Csüllög Edina tanárnő irányításával kis koncertet adtak a templomban az óvodásoknak, mely egyben első iskolán kívüli fellépésük is volt. A nagy izgalom ellenére nagyon ügyesen eljátszották moldvai csokrukat, amely után a szervezők libamájas zsíros kenyérrel és finom süteményekkel, meleg teával vendégelték meg tanulóinkat.

 

November 22-én a Kósa Ferenc emlékére rendezett filmszemle díjazott filmjeinek bemutatójára voltak hivatalosak diákjaink a Népfőiskolára. A vetítésen hetedik és nyolcadikos évfolyamainkat húsz gyermek képviselte. Köszönjük a meghívást!

 

A Szülői Közösség több év szünet után ismét Erzsébet-Katalin bálba hívott minden érdeklődőt. A Népfőiskola gyönyörűen feldíszített lakodalmas házában november 23-án a finom vacsora után hajnalig ropták a táncot a vendégek. Az amúgy is vidám hangulatot elképesztő magasságokba emelte a „szépkorúak” fergeteges produkciója, s az „eladó a vénasszony” mulatság. Ez úton is szeretnénk megköszönni minden kedves szülő munkáját aszervezésben, a díszítésben, a bál lebonyolításában, valamint a számtalan tombolatárgy, zsákbamacska nyeremény felajánlóinak nagylelkűségét!

 

November 28-án a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Középiskolában rendezték meg a több évtizedes múltra visszatekintő Agycsavaró versenyt. Iskolánkból három nyolcadikos tanuló indult az első levelező fordulón, ahonnan ketten- Olar Alexander és Nádudvari Szabolcs jutottak tovább a döntőbe. A résztvevő tanulók IKT eszközök segítségével oldották meg a verseny feladatait. A döntő 31 versenyzője közül Olar Alexander érte el a legjobb eredményt, mindössze 3 ponttal maradt el a maximális pontszámtól. Gratulálunk az első helyezéshez Alexandernek, és felkészítő tanárának, Nagyné Nádudvari Ilonának!

 

December 5-én Lezsák Sándor képviselő úr, a Parlament alelnöke tartott rendhagyó történelem órát nyolcadik osztályosainknak. A Lakitelekre kerülését, itteni első esztendeit felidéző beszélgetés végén barkóbázó tehetségüket is kipróbálhatták diákjaink. Az ügyesen kérdezők hungarikumokat nyertek.

 

December 6-án iskolánkba is megérkezett a Mikulás. A kedves nagyszakállút énekszóval, verssel, tánccal várták a gyermekek. Ugyanezen a napon délután a felsősök számára szervezett a diákönkormányzat zenés mulatságot.

 

December 7-én immár tizenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit az Adventi udvar. Az EFOP 3.1.5 pályázat harmadik családi napjaként is megrendezett színes forgatag rengeteg érdeklődőt vonzott. A szülők és a gyermekek finom ételekkel, süteményekkel, adventi és karácsonyi díszekkel, ötletes ajándékokkal várták a látogatókat. Nagy sikere volt a vetélkedőknek, kézműves foglalkozásoknak, és természetesen a fellépő gyermekeknek is. Az iskolai alapítvány támogatására több mint hétszázezer forint adomány érkezett. Nagyon szépen köszönjük minden kollégánk, minden diákunk, a kedves szülők és támogatók munkáját, nagylelkűségét!