Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2021 augusztusi hírek

Ahogyan már beszámoltunk róla, a szünidőben 12 Erzsébet-napközis tábortszerveztünk diákjaink számáraLakiteleken és Tiszaugon. Ezek közül a legutolsó augusztus 13-án ért véget.Köszönjük pedagógusainknak, pedagógia asszisztenseinknek ( Sallainé Győri Csilla, Gulyásné Győri Piroska, Boros József Zoltánné, Kakó Andrea, Busáné Kiss Anita, Váradi Erika, Antall Attiláné, Szekeres János Zsoltné, Faragó Jánosné, Balog Erika, Peszeki Anita, Csordásné Cina Angelika Rita, Kocsis Józsefné, Csató Tamás, Echbauer Dóra, Barcsámé Szabó Ágnes, Olajosné Kádár Ilona, Dr. Olajos Éva Margit, Nagyné Nádudvari Ilona) és Tamasi-Hegedűs Ritának, hogy a  nyári szabadságukat is feláldozvaélménydús programokat biztosítottak tanulóink számára.

 

 A táborok mellett napközis felügyeletet is biztosítottunk. A gyermekek a nyári napköziből az utolsó hetekre már elfogytak. Ennek azért is örültünk, mert diákjaink legalább az augusztust együtt tölthették a családokban szüleikkel, testvéreikkel, nagyszüleikkel. Ennek élményét táboraink, pedagógusaink nem tudták volna biztosítani. A gyermekeknek a legnagyobb szükségük a biztos háttérre, a szerető családra van.

 

            Az Eötvös Iskola diákjai nyári sportversenyeken is öregbítették iskolánk hírnevét. A magyar csapat érmekben gazdag olimpiai szereplése mellett örömmel ejtünk szót a jövő lehetséges olimpikonjairól is: Egeresi Sára 5.a osztályos tanulónk ismét nagyon szép eredményt ért el a július 31-én és augusztus 1-jén Sukorón megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon kenuban. Sára és csapattársa, Miklós Lili, magyar bajnoki címet nyert az U10-12-es korosztályban 2000 m-en. Hatalmas fölénnyel, több, mint 40 másodperc előnnyel elsőként értek célba.PC4-ben 500m -en pedig 3. helyezést ért el társaival, Zoboki Ritával, Miklós Lilivel, Trencsényi Annával.Egeresi Eszter 3.b osztályos tanulónk élete első országos kenuversenyén 6 versenyzőt megelőzve 12.-ként ért célba. Ez is nagyon szép teljesítmény, biztató kezdet. Gratulálunk nekik, és edzőjüknek!

 

A SzínesKert, mentorkerti minőségében vehetett részt az Iskolakert Hálózat magfogásos pályázatán, melyről Szelesné Kása Ilona tanárnő számolt be: A "Magház Közösségi Hálózat a Mezőgazdasági Sokféleségért" magbankjából továbbszaporítás céljára két különleges színű paradicsomot és sütőtök magot választottunk. A paradicsom magvakat márciusban elvetettük, és a diákok otthon nevelték fel azokat palántának.  Téglából építettünk magaságyásokat nekik, majd folyamatosan gondoztuk őket, figyeltük fejlődésüket. A nyár folyamán a SzínesKertes táborozók is gondozták a kertet. Bízunk benne, hogy iskolakezdésre be fognak érni a magfogásra alkalmas sárga és lila paradicsomok és a diákokkal folytathatjuk a magok begyűjtését. A nyári hőség ellen fent és lent árnyékolással, valamint mindennapos locsolással védekeztünk. Az iskola karbantartóinak szeretnénk megköszönni, hogy a levágott füvet összegyűjtik számunkra, így azt mulcsként fel tudjuk használni. Bővebben a magfogásról itt olvashatnak: https://maghaz.hu/doksik/magfogasi_praktikum.pdf .

 

Augusztus 11-én megérkeztek iskolánkba a tankönyvek. A több ezer kötetet kollégáink évfolyamonként szétválogatták, azokat minden diákunk ingyenesen fogja megkapni az első tanítási napon.

 


5