Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2021 januári hírek

Kedves Olvasóink!

 

Boldog új esztendőt, jó egészséget, sok-sok örömöt kívánunk Kedves Mindnyájuknak!

 

Nagyon örülünk annak, hogy sokan megnézték internetes oldalainkon adventi köszöntőnket, betlehemes játékainkat, művészetiskolásaink bemutatóit. Bár sem karácsonyi koncertet, sem falukarácsonyt nem tudtunk tartani, reméljük örömöt szereztünk ezekkel a szép felvételekkel.

 

December utolsó tanítási napjaiban köszöntünk el nyugdíjba vonuló takarítónktól, Klárik Bélánétól. Jolika 27 esztendőn át dolgozott iskolánkban. Mindannyian számíthattunk gondos munkájára, melyet mindig becsülettel végzett. Hálásak vagyunk pontosságáért, nyugalmáért, hogy összefoga és irányította a többi takarító tevékenységét is. Hosszú, boldog nyugdíjas éveket, jó egészséget kívánunk néki!

 

A téli szünetben a Szülői Munkaközösség kezdeményezésére és anyagi támogatásával megújult tornatermünk festése. A remek munka Tóth Mihály mesterségbeli tudását dicséri. Köszönjük mindazok segítségét, lehetővé tették, hogy a gyermekek szép környezetben kezdhessék az esztendőt!

 

A COVID járvány ellenére zavartalanul kezdődött a tanítás január 4-én. Nagyon örülünk annak, hogy idáig nem kellett bezárni az iskolát. A téli szünetben teljes takarítás, fertőtlenítés végeztek kollégáink, hogy minden tekintetben felkészülten várjuk a diákokat az iskolapadokba.

 

A Ménteleki Általános Iskola területi képzőművészeti versenythirdetett „Állatok hónapja – a majom” címmel. Diákjaink kiemelkedően jól szerepeltek: az 1-2. osztályosok között Kovács-Fejér Ádám első helyezést ért el, az 5-6. osztályos kategóriában Szabó Márk második, Verebély Emese harmadik helyezett lett. A 7-8. osztályosok közül Dobecz Bese különdíjat kapott.

 

A XVII. Egri Csillagok Országos és Határon Túli Tehetségkutató Rajzverseny második fordulóján, Egerben, az Eventus Művészeti IskolábanDemeter Anna Luca 8.b osztályos diákunk különdíjas lett.

 

Gratulálunk a gyermekeknek és felkészítő pedagógusuknak, Szelesné Kása Ilonának!

 

A BÖNGÉSZ Es weihnachtetschon – Már karácsony van országos német levelező versenyén hatodikos diákjaink 4 fős csapata is részt vesz. Herczeg Vivien, Krizsány Sarolta, Molitor Gergő és Parádi Krisztina már beküldték projektmunkájukat – reméljük, sikeresen szerepelnek majd!

 

A 2020-2021. tanév első féléve január 22-ig tart. A félévi értesítőket január 29-én fogják megkapni a gyermekek. Az érdemjegyeket a KRÉTA rendszerben ettől a naptól kezdve lehet megtekinteni, de a bizonyítványokat kinyomtatjuk, és kézbe is adjuk. A művészeti iskolások számára február 5-én osztjuk ki az értesítőket.

 

Nyolcadikosaink a központi felvételi feladatlapokat január 23-án fogják megírni az általuk kiválasztott középiskolákban. Ha betegség, vagy karantén miatt nem tudnak elmenni, akkor két következő szombaton lesz lehetőségük a pótlásra. A középiskolai felvételi eljárás során február 19-ig kell a továbbtanulási lapokat továbbítanunk az országos felvételi központ számára. Kérjük végzős diákjaink családjait, hogy az osztályfőnökökkel egyeztetve az iskolánk honlapján is szereplő tájékoztatók, valamint a szóba jöhető középiskolák tájékoztatóinak megtekintésével hozzák meg döntésüket. Örömmel segítünk a választásban!

 

A tanév második félévében három kollégánk minősítési eljárására kerül sor. Sok sikert kívánunk Monori-Petrovics Helgának, Csupor Antalnak és Táborosi Andornak a megmérettetéshez!

 

Január 11-én kezdődik a diákok fizikai állapotának és edzettségének felmérése. Az országos mérést minden esztendőben elvégezzük. Ennek és a májusban esedékes országos kompetenciamérésnek az eredményei is elérhetők minden érdeklődő számára az Oktatási Hivatal internetes felületén.

 

A Kecskeméti Tankerületi Központ egyenlegközlő levelet küld minden művészetoktatásban résztvevő gyermek családjának az esedékes térítési díjakról. Kérjük, hogy akiknek elmaradásuk van, pótolják a fizetést!

 

Szőke Ferenc tanár úr vezetésével fúvósaink kamarazenekari versenyre készülnek. A vírushelyzet miatt videón kell elküldeniük zenei anyagukat, s a zsűri a beküldött felvételek alapján választja ki a döntőbe jutó együtteseket. Sok sikert kívánunk nékik!

 

A szokásos félévi zeneiskolai vizsgakoncerteket a járványhelyzetre való tekintettel csak szűk körben, szülők részvétele nélkül tudjuk megtartani. Bízunk benne, hogy a tanév végén már a művelődési házban, telt ház előtt mutathatják be tudásukat kis muzsikusaink.

 

A hangszercsere program keretében iskolánk hangszerállománya és zenei gyűjteménye az első félévbenszámos kottával, három klarinéttal, gitárral, citerával, fejhallgatókkal gyarapodott.

 

A második félévtől is szeretettel várjukművészetoktatási tanszakainkra a jelentkezőket! Bővebb felvilágosítást szívesen adnak pedagógusaink, osztályfőnökeink és Balog Erika igazgatóhelyettes asszony.