Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2021 március - április hírek

Március végén a Szülői Közösség tagjai és pedagógusaink közül néhányan a múlt évben felújított füves pálya tavaszi karbantartását, műtrágyázást végezték, és ágyásaink is sok szép egynyári virággal teltek meg. Köszönjük szépen munkájukat!

 

Varga Antal és családja három ózongenerátort ajándékozott iskolánknak. A gépek használatát Norbert mutatta meg karbantartóinknak. A teljes körű fertőtlenítésre alkalmas eszközök azóta az ebédlőt, a tornatermet, valamint a Lévai iskola és az emeletes iskola több tantermét mentesítették a kórokozóktól. Nagyon szépen köszönjük a nagylelkű felajánlást!

 

Az online oktatás kezdetétől ügyeletet biztosítottunk néhány alsós gyermek számára. Általában 4-5 első osztályos diákkal tanultunk, játszottunk együtt – írja beszámolójában Barcsáné Szabó Ágnes.A napirendet igyekeztünk úgy kialakítani, mintha rendes tanítási nap volna. Délelőtta tanulásé volt a főszerep, ekkor az online feladatokat oldották meg a segítségünkkel. A délután folyamán szabadfoglalkozás és a házi feladatok elkészítése történt. Lehetőséget kínáltunk nekik a pihenésre és játékra is. Az étkezésük változatos és ízletes volt, amit a konyhának köszönhetünk.A tanulók ügyesen és rugalmasan vették ezt a nem hétköznapi akadályt, amit a vírushelyzet eléjük állított.

 

Az Országos Lotz János helyesírási és szövegértési verseny helyi fordulóját a vírushelyzetre való tekintettel 2020 novembere helyett 2021. február 9-én rendezték meg. A megyei fordulót eredetileg március 11-én írták volna meg továbbjutó 4., ill. 7. és 8. évfolyamos diákjaink, de azt május 11-re halasztották. Reméljük, tanítványaink a megyei fordulón is megállják a helyüket. Gratulálunk nekik és felkészítőiknek!

 

A megyei fordulóba továbbjutók:

4. évfolyamról (felkészítők: Váradi Erika és Boros Józsefné):

Rózsa Hanna, Tamási Gréta, Raisz Árpád, Oláh Hanna, Kakó Dorka, Keskeny Alexandra, Horváth Dorina, Szőnyi Vivien, Fialka Tibor

 

A 7. évfolyamról továbbjutók (felkészítők: Kozmáné Vincze Éva és Szörényi Anna Gyöngyvér):

Nagy Patrícia, Szabó Kata, Erdős Boldizsár, Egeresi Anna

 

A 8. évfolyamról továbbjutók (felkészítők: Olajosné Kádár Ilona és Kozmáné Vincze Éva):

Varga Réka, Lendvai Márton, Tóth Zsuzsa, Tatár Zoé, Demeter Anna, Kiss Hanga, Kökény Tamara, Kaldenekker Zoé.

 

A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny rendezése szintén eltért a korábbi évektől. Idén Dánia volt a verseny témája, amelyről az előzetes felkészülés után március 1-jén online formában adhattak számot a 7-8. évfolyamos diákok. A feszített tempójú versenyen 32 feladatra kellett 1,5 óra alatt megoldást találniuk lexikonokra, regényekre és internetes forrásokra támaszkodva. Nagy örömünkre szolgált, hogy az ország minden szegletéből jelentkező 87 tanuló közt versenyzőink megállták a helyüket:

 

Szabó Kata a 23., Erdős Boldizsár a 26., Tóth Dániel pedig a 39. helyezést érte el. Gratulálunk nekik a nagyon szép eredményhez!

 

ABeporzóbarát óvodákat és iskolákat mozgalom felhívásához SzínesKert szakköröseink és más diákjaink is csatlakoztak. Szelesné Kása Ilona vezetésével „rovarhoteleket” készítettek, de tanóra, szakkör, művészeti óra, digitális tanulás, projekt, nyíltnap rendezésére is vállalkoztak.

 

Tiszakécskei Járás Óvodai és Iskolai Szociális Segítőiként létrehoztunk egy facebook profilt felnőttek számára, illetve egy weboldalt a gyermekek elérésének érdekében – számolt be kezdeményezésükről Tamasi-Hegedűs Rita. Szeretnénk egy közösséget létrehozni gyerekek és felnőttek számára, annak érdekében, hogy online formában is elérhetővé tegyük prevenciós szolgáltatásainkat, valamint érdekes és hasznos információkat, szórakoztató kreatív játékokat tudjunk megosztani a szülőkkel a pedagógusokkal és a gyerekekkel.

 

Szülőknek és pedagógusoknak szóló oldalunk ezen a linken található meg:

https://www.facebook.com/lak.tamogat/

 

Gyerekeknek szóló oldalunkat pedig ezen a linken érhetik el:

https://www.facebook.com/T%C3%A1mogat-Lak-Seg%C3%ADts%C3%A9g-gyerekeknek-105321464991646