Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2021 márciusi hírek

Lakitelek Önkormányzata a 2021. esztendőben a Lakitelek ifjúsági díjakitüntetést adományozta a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző Egyesület és Lövész Egylet számára. Szeretettel gratulálunk Heinrich Gábor parancsnok úrnak és honvédjeinek! Munkájukhoz sok örömöt, jó egészséget, az egyesületnek sok elhivatott új tagot kívánunk!

 

 

Ebben az évben került először megrendezésre az „ Ért Elek” szövegértési verseny az iskolánk 2-3-4. évfolyamán.

 

Minden osztály 5-5 fővel indult a versenyen. Mindenki ügyesen oldotta meg a feladatokat.  A verseny nagyon szoros volt, ezért az első hat helyezett nevét közöljük évfolyamonként.

2. évfolyam: 

1. Forgó Dénes 2.a

2. Harmatos Zorka 2.b

3. Szuetta Bános 2.b

4. Bontovics Sára 2.a

5. Bánfi Dániel 2.c

6. Almási Norina 2-a

3. évfolyam:

1. Egeresi Eszter 3.b

2. Felföldi Ákos 3.c

3. Roza Tamás 3.b

4. Kiss Titanilla 3.b

5. Paulin Viola 3-b

6. Kakó Villő 3.b

 

4- évfolyam:

  1. Tamási Gréta 4.a
  2. Rózsa Hanna 4.a
  3. Fialka Tibor 4-a
  4. Oláh Hanna 4.b
  5. Szóráth Lili 4.b
  6. Kakó Dorka 4-a

Olvasni jó! Szeretettel gratulálunk a résztvevőknek! Minden résztvevő emléklapot kapott az első ilyen versenyen való részt vételért.

 

Lendvai Adél 5.a osztályos tanulónk nálunk kezdte művészeti iskolás tanulmányait. Tehetségét, szorgalmát megcsillogtatta különböző rendezvényeken történő fellépéseivel. Szeptembertől Kecskemétre jár művészeti iskolába. A X. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny résztvevőjeként a maximális 60 pontból 58 pontot elérve jutott az ország legjobb tíz kis fuvolása közé. Nagyon örülünk sikerének, reméljük a döntőben is remekül szerepel majd!

 

"Saját vetőmagot az iskolakertből!"SzínesKert-mentorkertünk pályázat útján lehetőséget kapott egy magtermesztési-kutatásban való részvételre. A "Magház Közösségi Hálózat a Mezőgazdasági Sokféleségért" csoport tovább szaporításra ajánlott fel magcsomagokat. Az általunk kiválasztott "Indigo Rose" és Bananalegs" paradicsom magokat elültettük még a jelenléti oktatás idején. A kis növényeket a diákok otthon fogják gondozni a jógazda gondoskodásával.

 

A Katedra Művészeti Középiskola "Karantén" képregény pályázatán újabb grafika tanszakos siker született: Dobecz Bese 7. osztályos tanulónk különdíjat kapott alkotásáért. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Szelesné Kása Ilonának. Bese a grafika tanszakon végzett 7 évi kitartó munkájáért; országos, regionális és területi versenyeken elért kimagasló eredményeiért igazgató dicséretben is részesült.A tehetséges gyermek lapunkban bemutatott Bolygók közötti utazás porpasztell képét egy autizmussal élőkkel kapcsolatos filmhez készítette.

 

A HEBE KFT által szervezett egyfordulós "Es Weihnachtenschon!" országos német levelező projektversenyen 8. helyezést értek el 6. évfolyamos németeseink. A csapat tagjai: Herczeg Vivien, Parádi Viktória, Krizsány Sarolta, Molitor Gergő, felkészítő tanáruk Peszeki Anita. Gratulálunk!

 

A "10 éves az IT Pavilon" területi rajzpályázat döntő válogatására iskolánkból 170 alkotás került be. Más intézményekből is szép számmal érkeztek pályamunkák. Az összesen 340 „főtáblás” közül 19 részesült elismerésben. Diákjaink közül a következők kaptak díjakat:

1-2. osztály

1.díj Kovács-Fejér Ádám 2.b

3-4. osztály

1.díj Paulin Viola 3.b/grafikás

2.díj Kalló Alexandra 4.a / grafikás

5-6. osztály

1.díjVerebély Emese 5.b/ grafikás

2.díjEgeresi Sára 5.a/  grafikás

7-8. osztály

1.díjDobecz Bese 7.c/ grafikás

2.díjMokos László 7.c/ grafikás

Tóth Emma 8.b

Különdíj: Nagy Ádám 7.a

 

Köszönjük Molnár Gábornak a pályázat kiírását, a díjakat, szeretettel gratulálunk a nyerteseknek és felkészítő tanáraiknak!