Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2021 szeptember - október hírek

Szeptember 24-én az Iskolakert Hálózat nyílt napja volt a lakiteleki SzínesKertben. Szelesné Kása Ilona tanárnő vezetésével közel húsz vendég pedagógus kapott képet a lakiteleki iskolakertről, s vett részt az interaktív foglalkozáson.

 

Szeptember 25-én zárult ifjú evezős bajnokunk, Egeresi Sára 2021. évi versenyszezonja. Utolsó versenyén, Szolnokon a dobogó 3. fokára sikerült felállnia. Összesítve 4 arany, 1 ezüst, 3 bronzéremmel és egy 5.helyezéssel zárta az évet. Szeretettel gratulálunk néki!

 

Október 1-jén „Jövőd a tét” címmel szervezte meg a Kecskeméti Iparkamara azt a pályaválasztási bemutatót, amelyen nyolcadikos diákjaink megismerkedhettek a kecskeméti és a környékbeli iskolák szakmai kínálatával. Kipróbálhatták azoknak az eszközöknek egy részét is, amellyel az oktatás folyik.

 

A citerások sikere Kecskeméten


Október első hétvégéjén Iskolánk Alapfokú Művészti Iskolájának Népzene tagozatos hallgatói meghívást kaptak a XXXI. Kecskeméti Népzenei Találkozóra. A fellépésre túl sok idejük nem volt felkészülni, de annál nagyobb sikert arattak, ami azt bizonyítja, bármilyen hirtelen kell is a színpadra állni, ők készek minden alkalomra egy dalcsokrot eljátszani.

 

 A vasárnapi sokadalom délelőtt tíz órakor kezdődött. Elsőként az Eötvös iskolában citerázó diákok léphettek fel egy gyergyói dalcsokorral Csüllög Edina tanárnő vezetésével, majd a Nyárlőrinci Pöszméte együttes következettLéczné Urbán Bernadett vezetésével. Ők előbb Fejér megyei, majd egy Baranyából származó összeállítást pengettek a citerákon.Iskolánk diákja Sipos Dorina szóló szereplést is vállalva citerázott és énekelt is hozzá. A Boróka zenekar nagy csapata Kecskemét környéki dallamokkal fokozta a hangulatot és a jókedvet. Vezetőjük kollégánk, Vadas László.Ezúton is gratulálunk a sikeres szerepléshez, kívánunk a továbbiakban sok fellépési lehetőséget, jó egészséggel párosulva!

 

Október elsején hosszú szünet után ismét volt lehetőség papírgyűjtést szervezni. Bár az SZMK nagyobb részvételre számított, így is három konténert sikerült megtöltenie a gyermekeknek és a felnőtteknek.

 

A zene világnapján iskolánk fúvószenekara nagy sikerrel vendégszerepelt Tiszaalpáron az Árpád Fejedelem Általános Iskolában. Gratulálunk a gyermekeknek, és Szőke Ferenc karnagy úrnak a fellépéshez!

 

Október 6-án közös főhajtással és akadályversennyel emlékeztünk az aradi vértanúkra. Köszönjük Heinrich Gábor parancsnok úr és a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjainak a fáradhatatlan munkát!

 

Október 6-án felső tagozatosaink és művészti iskolásaink töltötték meg a művelődési házat. A Csík zenekar koncertje nagy élmény volt mindannyiunk számára.

 

Október 13-án hetedikes diákjaink a kiskunfélegyházi mezőgazdasági iskola nyílt napján vettek rész. A gyermekek alig győzték sorolni élményeiket. Lehetőség volt kolbászt tölteni, kalácsot fonni, meglátogatták az állattartó telepet, s az élelmesebbek traktorra is ülhettek.

 

Október 15-én ünnepélyes keretek között, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő úr, a Hatala József altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács vezetője, valamint Dallos Endre, a Biztonságos és Élhető Városokért Egyesület vezetője társaságában adta át Madari Róbert polgármester úr a Lévai-iskolánál az új zebrát, a lassabb közlekedésre figyelmeztető fekvőrendőröket a gyermekek használatára. Az eseményen elsőseink és másodikosaink számára az iskolarendőrök kis ajándékokkal is kedveskedtek.

 

Szeptember 24-én nyílt meg a Népfőiskola kiállítótermében művészeti iskolánk Nyárlőrincen grafikáttanítóFajka József festőművész Átiratok című kiállítása. Gratulálunk a remekül összeállított anyaghoz, a művészi teljesítményhez!

 

Tanulmányi kirándulás a Mercedes-Benz Iskolában


Szeptember 30-án csütörtökön az Eötvös Loránd Általános Iskola Buzás János Tagintézménynek nyolcadikos németes csoportja a Lakitelekről áttanító Takács Mária tanárnő vezetésével ellátogatott a Kecskeméti Mercedes-Benz Általános Iskolába.Megérkezésükkor az iskola tagintézmény vezető asszonya SithaGroß és nyolcadikos diákjai fogadták diákjainkat.Bemutatkozás után a diákok kalauzolták a látogatókat akik ezt követően részt is vettek egy német nyelvű biológia órán, ahol aktívan bekapcsolódtak a munkába.Az óralátogatás után kezdetét vette egy közös pizza készítés és sütés. Ebéd után a Mercedes-Benz diákjai búcsúajándékkal kedveskedtek a vendégeknek.Élvezetes nap volt mindkét részről. Köszönet a Mercedes-Benz Iskolának, SithaGroßnak és Takács Mária tanárnőnek, hogy megszervezte és lehetővé tette ezt a programot diákjaink számára.