Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

Ifjúsági Néptánccsoport Budapesten

Az Ifjúsági Néptánccsoport Budapesten, a Vajdahunyad várában adott fergeteges sikerű műsort, melyről Honti Dorka számolt be:


A borús, szürke hétköznapokon az embernek szüksége van a színekre. Például egy sárga buszra, amely elfurikázza Budapestre. Örökérvényű természeti törvény, hogy az esőcseppek monoton, függőleges pályáját legjobban a vízszintesen perdülő szoknyák tudják megtörni. Mindez hogyan függ össze? Tedd fel az Ifjúsági Néptánccsoportot arra a bizonyos buszra, és megtudod!

Szeptember 3-án – az ősz nyitányaként – Vajdahunyad várában jártunk a Kun hagyományok kulturális fesztiválján. Amellett, hogy magunkba szívtuk a különböző építészeti stílusok sokaságának levegőjét; fotózkodtunk a kerengő pillérei alatt; és villámgyors öltözést produkáltunk a lovagteremben; büszkén bejelenthetjük, hogy túl vagyunk életünk első teljesen önálló műsorán!


Tormási Elektől és Zenekarától kicsit megijedtünk, mert láttuk, hogy még a nagybőgőt is be kell passzírozni a buszba. Végül azonban nem bántuk meg, hogy helyet szorítottunk a termetes hangszernek, mert az a hegedűkkel és brácsával – na meg a zenészekkel együtt – igen jó szolgálatot tett a mezőségi, szilágysági, dél-alföldi, mezőföldi és bodrogközi táncok során.


Lelkes közönségünknek és a szervezőknek nagyon hálásak vagyunk, mert egy igazán felhőtlen, maradandó élményt biztosítottak nekünk, amit, reméljük, viszonozni tudtunk a színpadon!