Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA RENDEZVÉNYEI, HAGYOMÁNYAI

AZ  ALAPFOKÚ  MŰVÉSZETI ISKOLA RENDEZVÉNYEI, HAGYOMÁNYAI

 

December 15-én tartottuk volna meg a karácsonyi koncertünket. Sajnos a koronavírus miatt elmaradt, de a zeneiskolásokról készült videó felvételekkel  és a grafikások műveiről készült fotókkal próbáltunk kedveskedni és örömöt szerezni a szülőknek, hozzátartozóknak, a falu lakóinak az adventi időszakban.

https://eotvosiskola.hu/hir/lakiteleki_altalanos_iskola_adventi_koszontok/

 

 

A féléves  tanszaki vizsgákat januárban, februárban zárt körben tartottuk meg, év végén már szülők jelenlétében mutathatták be a növendékek, hogy mit tanultak a tanév folyamán.

 

 

60 éves az emeletes iskola megünneplésének 1. napja a művészeti nap volt, ahol a Leskowsky Hangszergyűjtemény zenepedagógusa, Szilágyi Áron mutatta be tanulóinknak a különleges zeneszerszámait. Az iskola tantermeiben, udvarán kézműves foglalkozások sokasága várta diákjainkat. Szelesné Kása Ilonánál a növényi festékekkel való festés, Takács István az agyagozás, Knopf Andreánál a tájművészet, Gelányi Katánál a gyöngyfűzés,  Lendvai Editnél a nemezelés, Vidák Istvánnál a kékfestés, Kéri Károlynál a batikolás, Lászlóffy Bélánál a baranta, Fajka Józsefnél az élményfestészet, Trungel  Arankánál a levendula illatzsák készítés, Pongrácz Mártánál a falfestés, Dr. Egeresi László Sándor a faragás rejtelmeibe vezette be diákjainkat.

A felsősök számára a nagyobb művészeti iskolásaink adtak koncertet a művelődési házban, amelynek előterében a nyárlőrinci grafika tanszakosok, Fajka József növendékei kiállítását tekinthették meg a gyermekek. A lakiteleki grafikások alkotásai a Mákvirág Galériában láthatók. Szelesné Kása Ilona növendékei Léptékváltás 2022 címmel összegezték az esztendő munkáit. Alsó tagozatosainkat a Muzsika birodalmába kalauzoltuk el, ahol egy mesével, hangszercsoportok bemutatásával, kisebb zeneiskolásaink fellépésével és a tanárok zenei kvíz játékával szórakoztattuk a közönséget.

A nap végén, fejlesztős tanulóink bemutatója után Héjja Bella Emerencia, Mató Adrienn, Csüllög Edina és Vadas László zárták a  koncertet a művelődési házban, amely még a pünkösdi királylány és királyválasztás szokását is felelevenítette.

 

Évnyitón és évzárón az ünnepség színvonalát mindig emeli a zeneiskolások hangszeren előadott zenei játéka.

 

2022. július 4-9 között a V. Rózsatábor- citerás és kézműves tábor szerveződik Tőserdőn, amelyre a nyárlőrinci citerás tanszakról ez idáig 7 fő bejárós és 5 fő bentalvós citerás növendék jelentkezett és tanulhat egész héten a különböző csoportokban.

 

 Léptékváltás 22, év végi grafikás kiállításunkat május 24-től szeptember 01-ig a Mákvirág Galériában láthatták az érdeklődők.