Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

Beköszöntő

Kedves Látogatók!


Szeretettel köszöntjük Önöket a Lakiteleki Eötvös Iskola megújult honlapján. Az elkövetkező hetekben párhuzamosan él az új és a régi honlap is, de a frissítések, az újabb cikkek már csak ezen az oldalon jelennek meg. Reméljük, sok érdekes képet, információt találnak majd intézményünkről, s Facebook oldalunkkal együtt erre is szívesen kattintanak majd.


A lakiteleki oktatás történetének túl vagyunk már a 160. tanévén. Az első esztendőkben egy tanyaépületet béreltek a pusztai gazdák, s az ott működő tanító egyetlen összevont osztályban oktatta a gyermekeket a betűvetésre, a számolásra, az olvasásra. Jelenleg 22 osztályban 457 gyermek tanul nálunk. A művészetoktatásban épp 200 növendékünk van, néptánc szakkörünket pedig 88 gyermek látogatja.


2007-ben, 11 esztendeje fogtak össze Lakitelek, Nyárlőrinc és Tiszaug önkormányzatai, hogy közösen tartsák fenn óvodáikat, iskoláikat. A társulás 2013-ig működött, majd a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vette át az oktatási intézményeket. Három esztendő múltán a Kecskeméti Tankerületi Központ lett az intézmény fenntartója, jelenleg is így működünk.


Az elmúlt két esztendőben sokat fiatalodott tantestületünk. Új kollégáink jókedvvel, rengeteg ötlettel, nagy lendülettel fogtak munkába. Legyen sok örömük a gyermekekben, találják meg hivatásukat a pedagógus pályán!


A tanórák mellett ebben az esztendőben is nagyon sok szakköri programot, sportolási lehetőséget, felvételi előkészítő foglalkozást kínálunk diákjainknak. Együtt izgulunk nyolcadikosainkkal, hogy sikeres legyen felvételijük, valóban abba az intézménybe kerüljenek, amelyben készségeik és képességeik leginkább kibontakozhatnak.


A Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány támogatásával idén is folytatódhat a gyermekek ingyenes úszás-, és lovaskultúra oktatása, s a népfőiskolán rendezhetjük meg a Keresztény Élet Szerkesztőségével közös Kárpát-medencei történelmi versenyünket, melynek témája: Kossuth Lajos élete és kora.


Az első félévben számos tanulmányi versenyen szerepeltek kiemelkedően diákjaink, bízunk abban, hogy nem lankad lelkesedésük 2018-ban sem. Tavasszal sportversenyek sokaságán mutathatják meg ügyességüket, s a tanulmányi versenyek megyei fordulóin bizonyíthatják rátermettségüket.


Várakozással tekintünk az EFOP 3.1.5-16 A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása pályázatban való részvételre, melybe mintaintézményként kerültünk be, hiszen a probléma megoldásáért már eddig is nagyon sokat tettek kollégáink. Erasmus+ programos diákjaink néhány hete Olaszországban, Martina Francaban jártak, s Lakitelekre várjuk a pályázatban résztvevő olasz, dán, román, lett iskolásokat és kísérőiket április 15-től egy hétre.


Nagyon gazdag program jellemzi ezt a tanévet, melynek megvalósításáért eddig is nagyon sokat tettek a Szülői Munkaközösség tagjai. Munkájukért, támogatásukért, remek ötleteikért hálásak vagyunk. Köszönjük mindazok segítségét, akik szülőként, nagyszülőként, egykori diákként, az önkormányzat munkaársaiként mellettünk állnak, akikre számíthatunk a több mint másfélszáz éve megkezdett munkában.


Legyenek társaink, jöjjenek el rendezvényeinkre, dolgozzunk együtt a lakiteleki gyermekekért, családokért!

 

Lakitelek, 2018. január 24.

Olajos István ig.