Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

Kecskeméti Piarista Gimnázium

Kedves Diákok, Szülők,

 

A Piarista Gimnázium szeretettel várja a most 8. osztályos diákok jelentkezését az következő, 306. tanévében induló osztályaiba.

 

A legfontosabb tudnivalók összefoglalva:

  • Beiskolázási szülői/diák tájékoztató értekezletet november 26-án és december 1-jén 18 órakor videokonferencián. Erre EZEN AZ ŰRLAPON jelentkezhet. A jelentkezés elfogadásáról visszajelzünk.
  • Ha szeretnél/szeretnének e-mailen rendszeres információt kapni a beiskolázással kapcsolatban, ezen az űrlapon iratkozhatnak fel: AZ ŰRLAP MEGNYITÁSA (ez ugyanaz, mint az előző, nem kell kétszer kitölteni).
  • Beiskolázási tudnivalók az iskola honlapján ITT ÉRHETŐEK EL 
  • Ha nálunk szeretnék megírni a központi írásbeli felvételit, azt az általános iskolán keresztül, ill. egyénileg is megteheti. A jelentkezési lap hivatkozása a központi írásbeli vizsgára itt érhető el. Jelentkezni 2020. december 4-ig lehet postai úton.

 

Gimnáziumunkba 2010 óta fiúk és lányok jelentkezését várjuk, akiknek igény esetén az iskola melletti megújult, korszerű kollégiumunkban kollégiumi elhelyezést is tudunk adni.

 

A tanulmányi területeinket úgy állítottuk össze, hogy a legtöbb továbbtanulási irányt rugalmasan támogassuk.

 

Tanulmányi területeink:

  • 0011 - humán
  • 0012 - matematika
  • 0013 - biológia
  • 0014 - informatika

 

A színvonalas oktatás gyümölcse, hogy az itt végzett diákok túlnyomó többsége továbbtanul – szépen megállva a helyüket főiskolán, egyetemen. Pedagógiánkat folyton megújítjuk, ezt szolgálja digitális pedagógiai gyakorlatunk, az Öveges Diáklabor a természettudományos területen és a nyelvoktatás támogatására az online térben is működő nemzetközi kapcsolatrendszerünk. A minőségi oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet az iskola a nevelő munkára. Kiemelkedő szerepük van ebből a szempontból az osztályprogramoknak, közösségi és lelki programoknak, évközi kirándulásoknak, nyári túráknak. A nevelés és az oktatás iskolánkban egyaránt hangsúlyos mind egyéni, mind közösségi vonatkozásban.

 

Honlapunkon folyamatosan jelennek meg információk, bővülő tartalommal és hamarosan videókkal.

 

Felvételi előkészítő a járványügyi helyzet miatt (mivel az intézménybe nem lehet bejönni) a szokott formában nem indult. A központi felvételi vizsgákra való eredményes felkészülést továbbra is segíteni szeretnénk, idén rendhagyó módon a honlapon megjelenő feladatsorokkal.

 

Várjuk jelentkezésüket!

 

Üdvözlettel,

____________________________________

Mikulás Domonkos

igazgató

 

 

Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda

6000 Kecskemét, Piaristák tere 5.
Telefon: +36 76 506 912
Mobil:     +36 30 619 0986

E-mail: igazgato@kecskemet.piarista.hu

E-mail: mikulas.domonkos@kecskemet.piarista.hu

Honlap: http://kecskemet.piarista.hu