Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

Történelmi versenyeredmények

Kedves Játszótársaink!

Kedves Barátaink!

 

            A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Lakiteleki Eötvös Iskola idén huszonnegyedik alkalommal hirdetett általános iskolások és tizenötödik alkalommal középiskolások számára történelmi versenyt. Az eredményeket honlapunkon olvashatják.

 

Szeretnénk köszönetet mondani a játékosoknak, akik időt szántak arra, hogy múltunk 1945 után sokáig kibeszélhetetlen és kibeszéletlen szeletével alaposabban megismerkedjenek. Bízunk abban, hogy nem volt haszontalan időtöltés a készülés, a feladatok megoldásának közös munkája. Bizonyosak vagyunk abban, hogy a megfejtésekben olvasott személyes történetek, a kutatómunka olyan felismeréseket, olyan információkat jelentettek, amelyek gazdagították tudásukat, erősítették nemzettudatukat.

 Köszönjük a pedagógusok, felnőtt segítők fáradozását, akik egyszerre lelkesítői és eligazítói voltak tanítványaiknak. Legyen sok örömük a további munkában, legyenek azok a lámpások közösségeikben, amelyekről Kölcseynél, Gárdonyinál olvashatunk!

 

Az általános iskolás korú csapatokat 2019. április 11-én, csütörtökön várjuk Lakitelekre, a középiskolásoknak pedig 12-én, pénteken lesz a középdöntő a Népfőiskolán. Az írásbeli feladatlapok kitöltése után dől el, kik jutnak a 12 csapatos döntőbe, mely az általános iskolásoknak 12-én, a középiskolásoknak 13-án lesz.

 

A tervezett program a következő:

 

Általános iskolás csapatok részére:

 

Érkezés 2019. április 11-én, csütörtökön 16 óráig a Lakiteleki Népfőiskolára. Szálláshelyek elfoglalása, ismerkedő beszélgetések.

            16. 15  -                     A középdöntő megnyitója a Kölcsey-házban

            16.30 – 18.00           A középdöntő feladatlapjának kitöltése

            18.00                          Vacsora

            18.00                          A zsűri javítja a feladatokat, ennek befejezése után a középdöntő eredményhirdetése.

 

Döntő: 2019. április 12., péntek 9.00 a Népfőiskola Kölcsey-házában.

 

Középiskolás csapatok részére:

 

Érkezés 2019. április 12-én, pénteken 16 óráig a Lakiteleki Népfőiskolára. Szálláshelyek elfoglalása, ismerkedő beszélgetések.

            16. 15  -                     A középdöntő megnyitója a Kölcsey-házban

            16.30 – 18.00           A középdöntő feladatlapjának kitöltése

            18.00                          Vacsora

            18.00                          A zsűri javítja a feladatokat, ennek befejezése után a középdöntő eredményhirdetése.

 

Döntő: 2019. április 13., szombat 9.00 a Népfőiskola Kölcsey-házában.

 

A középdöntőben feladatlapot kell kitölteniük a csapatoknak, s ehhez segédeszközt nem használhatnak. Tisztában vagyunk azzal, hogy az írásbeli fordulók segédeszközökben gazdag megoldási lehetősége és a középdöntő eszköztelensége között mekkora a különbség. A felkészüléshez a versenykiírásban szereplő segédanyagot ajánljuk:

 

Koltay Gábor: Trianon (film)

Szétszaggatott ország – Trianon a magyar költészetben (Antológia Kiadó, Lakitelek 2010)

Trianon Múzeum Várpalota – A trianoni diktátum története és következményei tablósorozatának anyaga

 

A döntőbe jutó csapatok szóban, zsűri előtt mérik majd össze tudásukat. A zsűri elnöke házigazdánk, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, társelnöke Dr. Marjanucz László, a Szegedi Egyetem tanszékvezető tanára.

Minden középdöntőbe jutott csapat és felnőtt segítőjük vendégünk a középdöntő napján vacsorára, el is szállásoljuk őket a Népfőiskolán, s másnap reggeliről is gondoskodunk számukra. Ha több csapat is együtt érkezik, s a gépkocsivezetőnek szállást, ellátást kérnek, azt térítés ellenében tudjuk biztosítani. Erről a Népfőiskola recepcióján kell egyeztetni.

Reméljük, nézőként azok is részesei lesznek a döntőnek, akik nem jutnak be a legjobb 12 csapat közé, hiszen a közönségjátékokban őket is jutalmazni szoktuk. A döntőbe jutó csapatok számára ebédet biztosítunk, többi vendégünknek térítés ellenében tudjuk ezt nyújtani.

A nagyon messziről érkező csapatok számára lehetőség van arra, hogy már a középdöntő előtti nap estéjén megérkezzenek a Népfőiskolára. Kérjük, ilyen szándékukat jelezzék előre az intézmény recepcióján a +36-76-549-049-es számon.

Kérjük április 4-én délig a 36/76-449-077-es telefonszámon vagy a bezdedi@gmail.com címre írt levélben erősítsék meg részvételi szándékukat a középdöntőben, illetve jelezzék, ha valamilyen ok miatt nem tudnak részesei lenni a versenynek. Ebben az esetben a sorban következő fiatalok kapnak játéklehetőséget!

 

Ha további kérdésük van, a 70/931-7808-as számon szívesen válaszolunk rá. A felkészüléshez sok sikert, további eredményes munkát kívánva:

 

 

                                   A szervezők nevében üdvözlettel:

 

 

Lakitelek, 2019. április 1..                                                Olajos István