Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2022 június-augusztus

Kedves Olvasóink!

Örömünkre szolgál, hogy diákjaink a nyári szünetben is számos alkalommal öregbítették iskolánk hírnevét területi és országos versenyeken, fesztiválokon való szereplésükkel. Szeretettel gratulálunk nékik és felkészítő pedagógusaiknak! A szép eredményekből szeretnénk átnyújtani Önöknek egy csokorra valót:

 

Minősítőn járt a Pöszméte Citerazenekar


2022 június 25-énMezőtúron, a KÓTA Minősítő Fesztiválon járt az Eötvös Lóránd Általános Iskola Buzás János Tagintézményének Pöszméte Citerazenekara. A zenekar 2021 őszén már megmérettetett a fesztivál területi fordulóján, ahol Kiváló fokozatott ért el. Ez az eredmény egy lépcsőfok volt az országos minősítőre. A zenekar nagy izgalommal készült a versenyre, heti több alkalommal találkoztak és muzsikáltak órákon keresztül. Két versenyanyaggal készültek, Bácska és Dél-Alföld népdalai szólaltak meg hangszereiken. Egyetlen gyermekzenekarként két kategóriában indulva mérettettek meg, a Hagyományos kategóriában 2. helyezést, a KÓTA országos minősítőjén pedig Arany fokozatot értek el. Szakmai vezetőjük Léczné Urbán Bernadett.

 

Német Jenő 5. osztályos tanuló, a SzínesKert csapat tagja részt vett egy országos pályázaton mentortanára javaslatára. A pályázat címe: "Mutasd meg a kertet". Témája: Az otthoni kiskert növény és állatvilágának bemutatása egy kisfilmben. A résztvevők kerti ajándékokat kaptak jutalmul alkotásaikéert. A főnyeremény egy 2 hetes táborozás volt, a több évtizedes múlttal rendelkező Börzsönyi Ornitológiai és Természetvédelmi táborban. Jenci lelkesen készítette el nővérével a rövidfilmet, amellyel elnyerte a fődíjat.

 

A tábor különlegessége, hogy a résztvevők nomád körülmények között töltik a két hetet. Sátrakban alszanak, étkeznek, szabad ég alatt zuhanyoznak és a térerő hiány miatt nincs lehetőség internet használatára, mobilozásra sem. Mindez nem számított, hiszen megismerkedhettek különböző erdei és vízi állatokkal, növényekkel, kőzetekkel. Voltak éjszakai és nappali túrák, tábortűz melletti zenélés, madárgyűrűzés, számháború és csapatversenyek. Első hét vasárnapján mi felnőttek is látogatást tehettünk a táborba, ami számunkra is nagy élmény volt.

 

Második hét végén Jenci nagyon fáradtan ugyan, de rengeteg élménnyel és tudással gazdagodva tért haza. A következő téli és jövő nyári táborba is meghívást kapott Jenci– írta Szelesné Kása Ilona.

 

A Szabó Mihály Polgárőr Egyesület lakiteleki lovas utánpótlás csapata, iskolánk tanulói, kiválóan szerepeltek a budapesti és zsanaiversenyeken június 4-5-én és június 19-én. Salánki Zsolt tanítványai mindannyian tovább lephettek a Magyar Poni Klub Szövetség országos bajnokságára, melyet augusztus 25-28-án rendeznek meg Balatonvilágoson. Részletes eredmények:

 

A Budapesti Nemzeti Lovarda Gyermeknapi kupája regionális minősítő versenyei


1.verseny június 4.


Vezetőszár 4-6 éves kategória 1. helyezett Nagy Nándor


Futószár 1. 7-9 éves korcsoport 3. helyezett Nagy Fruzsina; 10-12 éves korcsoport 1. helyezett Faragó Jázmin, 2. helyezett Nagy Eliza, 3. helyezett Barcsa Ágnes; 13 évesnél idősebbek 2. helyezett Lángos Daniella;

 

Futószár 2. 7-9 évesek:5. helyezett Szabó Anna; 10-12 évesek: 1. helyezett Nagy Noémi; 13 év felettiek 1. helyezett Verebély Emese, 3. helyezett Földvári Korina

 

Előkezdő gyermek4. helyezett Verebély Emese

 

Előkezdő ifi 1. helyezett: Földvári Korina

 

Kezdő ifi 8. helyezett Tóth Anasztázia

 

Caprilli 1.a kezdőprogram2. helyezett Tóth Anasztázia

 

2.verseny június 5. (A kétnapos verseny mindkét napja külön megmérettetésnek számított, külön osztottak érmeket, kupákat)

 

Vezetőszár 4-6 éves 1. helyezett Nagy Nándor

 

Futószár 1. 7-9 éves korcsoport 2. helyezett Nagy Fruzsina; 10-12 éves korcsoport 1. helyezett Faragó Jázmin, 2. helyezett Nagy Eliza, 3. helyezett Barcsa Ágnes; 13 évesnél idősebbek 1. helyezett Lángos Daniella;

 

Futószár 2. 7-9 éves korcsoport 1. helyezett Szabó Anna; 10-12 évesek: 1. helyezett Nagy Noémi; 13 év felettiek 1. helyezett Földvári Korina és Verebély Emese

 

Futószár 3. 13 év felettiek 3. helyezett Tóth Anasztázia

 

Előkezdő 2.gyermek 5. helyezett Verebély Emese; ifi 1. helyezett: Földvári Korina

 

Előkezdő3. ifi 1. helyezett Földvári Korina

 

Kezdő ifi 8. helyezett Tóth Anasztázia

 

Caprilli 1.a kezdőprogram 2. helyezett Tóth Anasztázia

 

Regionális minősítő verseny Zsana


Vezetőszár 4-6 éves kategória 2. helyezett Nagy Nándor

 

Futószár 1. 7-9 éves korcsoport 3. helyezett Nagy Fruzsina; 10-12 éves korcsoport 1. helyezett Barcsa Ágnes, 2. helyezett Faragó Jázmin, 3. helyezett Nagy Eliza; 13 évesnél idősebbek 2. helyezett Lángos Daniella;

 

Futószár 2. 7-9 évesek:5. helyezett Szabó Anna; 10-12 évesek: 1. helyezett Nagy Noémi; 13 év felettiek 1. helyezett Földvári Korina, 3. helyezett Verebély Emese

 

Futószár 3. 13 év felettiek 1. helyezett Pogány Lili, 2. helyezett Tóth Anasztázia

 

Előkezdő1gyermek 1. helyezett Verebély Emese

 

Előkezdő2gyermek 3. helyezett Verebély Emese

 

Előkezdő ifi 1. helyezett: Földvári Korina

 

Caprilli 1.a nyitott3. helyezett Tóth Anasztázia

 

Befejezéséhez közeledik aMagyar Falu program pályázatán nyert 20 millió Ft támogatásból a Lévai-iskola és a napköziotthon épületének nyílászáró cseréje. A munkálatokat a Kobalt Duó faipari Kft. munkatársai végzik, s a tervek szerint tanévkezdésre el is készülnek a beépítéssel és az ehhez kapcsolódó javításokkal.

 

A következő esztendő tankönyveit is ingyen fogják megkapni a családok az első tanítási napon.

 

A pótvizsgákra 2022. augusztus 24-én, szerdán 9 órakor kerül sor. Bízunk benne, hogy eredményes lesz a gyermekek felkészülése.

 

Tanévnyitó ünnepségünk augusztus 28-án, vasárnap 17 órakor, az első tanítási nap 2022. szeptember 1-jén, csütörtökön lesz.

 

Szeretettel várjuk diákjainkat és családtagjaikat!