Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2023 március - április

Márciusban kezdte meg munkáját Hegedűsné Donkó Tímea iskolai szociális segítő. Kedden és csütörtökön szeretettel várja a diákokat, szülőket, mindazokat, akik beszélgetni szeretnének örömeikről, esetleges gondjaikról, életük nehéz pillanatairól. Forduljanak hozzá bizalommal!

 

A Szülői Munkaközösség jóvoltából PET-palackok kupakjait gyűjtő szív került az iskola nagy parkolójába. Szépen telik a szív alakú gyűjtőedény. A bevételt jótékony célokra fogják fordítani.

 

Március 30-án egész nap látogatható volt a művelődési háznál a Petőfi Irodalmi Múzeum Petőfi-busza. Az interaktív kiállítást, ismeretszerzési lehetőséget köszönettel vettük, iskolai osztályaink, napközis csoportjaink óránként váltották egymást a buszon.

 

Április 4-én a Palánta bábcsoport húsvéti bemutatóját nézhették meg alsós diákjaink az iskola tornatermében.

 

A tavaszi szünet után is folytatódnak az országos digitális mérések. Április második felében nyolcadikosaink szövegértésből, matematikából, természettudományból és idegen nyelvből adnak számot tudásukról.

 

Április 13-án az Orosz Föderáció Budapesti Nagykövetsége iskolájának diákjai és tanárai voltak vendégeink. A közel negyven általános iskolást és középiskolás versekkel, táncokkal, énekszóval örvendeztetett meg bennünket.

 

Ugyanezen a napon a Bohém trió, a Bohém Ragtime Jazz Band három remek muzsikusa tartott felsőseink számára rendhagyó énekórát. Ittzés Tamás és társai a jazz műfaját hozta közelebb a gyermekekhez. Sok-sok zenével fűszerezett bemutatójuk méltán aratott sikert.

 

A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat és a Neumann János Egyetem által meghirdetett KÉP - SZÖVEG - PETŐFI című illusztrátori pályázaton kiemelkedően szerepeltek a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és AMI grafika tanszakos növendékei. A 640 beküldött pályamunkát értékelve a zsűri a különböző kategóriákban összesen negyvenhárom díjat osztott ki. Szelesné Kása Ilona kollégánk tizennyolc növendéke készített versillusztrációt a költeményekhez, s a gyermekek közülük tízen kaptak elismerést a díjátadón. Dobecz Bese a 9-12. évfolyamosok között első helyezést ért el, a 3. osztályos Tamási Áron korosztályában második, évfolyamtársa Szabó Abigél pedig harmadik lett. Az alsós korcsoport csoportos különdíját hét diákunknak ítélték oda. A zsűri külön is megköszönte a tanárnő munkáját, s kiemelte a lakiteleki diákok ötletességét, tehetségét. Szeretettel gratulálunk mindannyiuknak!

 

Alsós munkaközösségünk „Ért Elek” szövegértési versenyének eredményei:

 

4. osztáy

1. Forgó Dénes 4.a

2. Harmatos Zorka 4.b

3. Berényi Bence 4.c

 

3. osztály

1. Pacsika Lili 3.a

2. Lengyel Bori 3.c

2. Felföldi Boglárka 3.c

3. Nagy Zsófia 3.c

3. Dakó László Milán Nyárlőrinc

2. osztály

1. Ágost Zoltán Nyárlőrinc

1. Bontovics Róbert 2. c

2. Trecsák László 2. c

3. Bozsik Bella Nyárlőrinc

 

A Jakabszállási Általános Iskola huszonkettedik alkalommal rendezett helyesírási versenyt alsó tagozatosok számára. A tizennégy induló intézmény közül gyermekeink összetettben a harmadik helyen végeztek. Diákjaink közül különösen jól szerepelt a negyedik osztályos Berényi Bence, aki évfolyamában második helyezett lett. Gratulálunk a szövegértés és a helyesírás versenyeken elért eredményekhez a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak!

 

 


6