Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2024 január

Kedves Olvasóink!

 

A téli szünet után január 8-án kezdtünk tanítani ismét az Eötvös Iskolában. A múlt esztendő utolsó heteinek eseményeiről az alábbiakban szeretnénk Önöknek beszámolni:

 

November 20-án, hétfőn került megrendezésre a Zrínyi Ilona matematika versenyiskolai fordulója, de az eredményeket, a továbbjutók nevét csak közvetlenül a téli szünet előtt tudtuk meg. Iskolánkból 18 fő vett részt a megmérettetésen.A 2-4. osztályos tanulóknak 60perc, az 5-6. osztályos tanulóknak 75 perc állt rendelkezésükre a 25 feladat megoldására.A megyei fordulóra a2. évfolyamból továbbjutott tanulók:Borsos Botond, Csinger Noel, Kasza Remény Berfin, László Dávid, Pacsika Barnabás,Sáfár Nelli Mariann,Trencsényi SáraFelkészítő tanító: Tóthné Varga Andrea. A 3. évfolyamról továbbjutott tanulók:Horváth Zsombor István, Kardos Zselyke Felkészítő tanító: Bayerné Lengyel Erika Az 5. évfolyamról továbbjutott tanuló:Petőfi Hunor Soma, felkészítő tanára: Nagyné Nádudvari Ilona. A megyei döntő 2024. február 16-án, pénteken Kecskeméten lesz.Gratulálunk minden versenyző tanulónak és felkészítő tanáraiknak! Sok sikert kívánunk a következő fordulóhoz!

 

Néptáncosaink karácsonyi gálaműsora szereplőinek december 14-én tapsolhatott a közönség. A míves kerettörténet, a közel száz gyermek tánca, népi játékai az advent és a karácsonyi ünnepkör hangulatát idézték meg a művelődési ház szépszámú publikuma számára. Köszönjük a Sallai házaspár egész éves áldozatos munkáját, s gratulálunk diákjainknak a remek műsorhoz!

 

December 18-án alsó tagozatosaink számára a Palánta Misszió bábosai tartottak előadást a művelődési házban. Minden gyermek ajándékot is kapott, az Üzenet Istentől neked című képes Bibliát.

 

Művészeti iskolásaink karácsonyi koncertjére december 19-én került sor. A tanszakok bemutatói, a nagyon jól összeállított, igényes műsor kivívta diákjaink és a nézőtéren ülő szülők, nagyszülők tetszését. Köszönjük zenetanáraink lelkiismeretes munkáját!

 

Nyugdíjas és aktív dolgozóink számára ugyanezen a napon délután rendeztünk pedagógus karácsonyt. Énekkarosaink műsora után Madari Róbert polgármester úr köszöntötte a jelenlévőket. A finom vacsorát a LakiKonyha munkatársainak az ajándékokat Lakitelek Önkormányzatának és Lezsák Sándor képviselő úrnak köszönjük!

 

A tanév második félévében új iskolai szociális segítő áll a szülők, a gyermekek és kollégáink rendelkezésére. Kérem, forduljanak bizalommal Egyed Imre Tamásné Ildikóhoz, akit szerdán 10-16 óráig találnak meg az általános iskolában.

 

            A 2024. esztendő első tanítási hetében folytatódott nyolcadikosaink felkészítése a központi felvételire. A megmérettetés a jelentkező diákok számára január 20-án, szombaton lesz az általuk kiválasztott középiskolában.

 

            A tanév első féléve január 19-ig tart, a félévi értesítőket a KRÉTA rendszerben január 26-tól nézhetik meg a családok.

 

Minden kedves Olvasónknak, diákjainknak, családjaiknak boldog új esztendőt kívánunk!


10