Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

AZ ELSŐ MAGYAR SZENT CSALÁD SZENT ISTVÁN, SZENT IMRE, BOLDOG GIZELLA ÉLETE ÉS KORA - Versenyfelhívás

FELHÍVÁS

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Hungarikum Liget és a Lakiteleki Eötvös Iskola

 

 

AZ ELSŐ MAGYAR SZENT CSALÁD

SZENT ISTVÁN, SZENT IMRE, BOLDOG GIZELLA ÉLETE ÉS KORA

címmel

 

csapatversenyt hirdet anyaországi és határainkon túl élő (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) általános iskolás (10-15 éves) és középiskolás korú (14-19 éves) fiatalok részére. A vetélkedő témája: az Árpádok kora, különös tekintettel a család és a X-XIII. századi magyar történelem szentté és boldoggá avatott alakjaira. Fő védnökeink: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnök, Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője

 

A háromfős csapatok a vetélkedő feladatait kéthetente, a Keresztény Élet 2024.február 11. és március 10. közötti számaiban olvashatják. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap.

A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő csapatokat hívjuk meg a 2024. április 11-13-án megrendezésre kerülő középdöntőre és döntőre, a Lakiteleki Hungarikum Ligetbe.

 

A vetélkedő legeredményesebb csapatai értékes tárgyjutalmakban részesülnek.

 

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet. Nevezési díj nincs. Szeretettel várjuk egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy –egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A csapatok – közvetlenül a Keresztény Élet Szerkesztőségéhez fordulva – tiszteletpéldányként megkaphatják a feladatlapokat tartalmazó lapszámokat. A fordulók feladatlapjai letölthetők a https://www.keresztenyelet.hu/hetilap/ , a https://www.eotvosiskola.hués a https://nepfolakitelek.hu/ oldalakról is.

 

A felkészüléshez a következő köteteket ajánljuk:

Árpád-kori legendák és intelmek Ozirisz Kiadó Bp. 2004

István király emlékezet (szerk.:Király László Bp. 1988. Európa Könyvkiadó)

Magyar Zoltán: Az Árpád-kori szentek legendái Kairosz Kiadó Bp. 2010.

Puskely Mária: „Virágos kert vala híres Pannónia..." Példaképek a magyar múltból, X-XVII. század. Ameko Kiadó, Budapest, 1994

 

Kérjük, hogy a csapatok válasszanak nevet maguknak, s a megfejtésekkel együtt küldjék el ezt is a Lakiteleki Eötvös Iskola címére: 6065 Lakitelek Kiss János u. 1. Tüntessék fel az iskola (egyházközség) nevét, a csapattagok és a felnőtt segítő nevét is a válaszlapon, valamint csapatuk vagy felkészítőjük telefonos és internetes elérhetőségét!

 

További felvilágosítás kérhető a 70/931-7808-as számon Olajos Istvántól