Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

„ITT SZÜLETTEM ÉN EZEN A TÁJON…” - PETŐFI SÁNDOR ÉLETE ÉS KORA

„ITT SZÜLETTEM ÉN EZEN A TÁJON…” - PETŐFI SÁNDOR ÉLETE ÉS KORA

FELHÍVÁS

 

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Lakiteleki Népfőiskola és a Lakiteleki Eötvös Iskola Kárpát-medencei történelmi versenyt hirdet általános iskolás korú (10-15 éves) és középiskolás korú (15-19 éves) fiatalok számára Petőfi Sándor születése 200. évfordulójához közeledve

 

„ITT SZÜLETTEM ÉN EZEN A TÁJON…” - PETŐFI SÁNDOR ÉLETE ÉS KORA

címmel

A játékra anyaországi és határainkon túl élő (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) fiatalok 3 fős csapatait várjuk.

Védnökeink: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője

 

A csapatok a vetélkedő feladatait 2022 januárjától kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hasábjain. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap. A feladatlapok elérhetők a www.keresztenyelet.hu és www.eotvosiskola.hu oldalakon is.

 

A három írásbeli forduló alapján korcsoportonként a legjobb eredményt elérő 20-20 csapatot hívjuk meg a 2022 márciusában megrendezésre kerülő középdöntőre és döntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára, a Hungarikum Ligetbe.

 

A döntőjébe jutó fiatalok értékes könyvjutalmat kapnak. A győztesek részt vehetnek azon a Lezsák Sándor parlamenti alelnök úr által vezetett zarándoklaton, mely 2022 nyarán Petőfi Sándor életútjának fontos állomásaira vezet.

 

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet, nevezési díj nincs. Szeretettel várjuk egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy – egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A versenyzők – közvetlenül a Keresztény Élet Szerkesztőségéhez fordulva (1241 Budapest 5. Pf.:141. tel.: +36/1/328-0196) tiszteletpéldányként megkaphatják a feladatlapokat tartalmazó lapszámokat. A megfejtéseket a Lakiteleki Eötvös Iskola - 6065 Lakitelek Kiss János u. 1. címre várjuk. A borítékra kérjük írják rá a játék címét: Itt születtem én ezen a tájon…

 

Ajánlott irodalom:

Fekete Sándor: Így élt a szabadságharc költője

(https://konyvtar.dia.hu/xhtml/fekete_sandor/Fekete_Sandor-Igy_elt_a_szabadsagharc_koltoje.xhtml)

Illyés Gyula: Petőfi

Petőfitől Petőfiről (szerk.: Dr. Czuth Béláné, Ésik Zoltánné; Bp.1973.)

Pintér Jenő: Magyar irodalomtörténet – Petőfi Sándor

(https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/MagyarIrodalom-magyar-irodalomtortenet-1/magyar-irodalomtortenet-pinter-jeno-5116/6-a-magyar-irodalom-a-xix-szazad-masodik-harmadaban-1C05/petofi-sandor-1E30/)

Petőfi Sándorról a Liter@ magazinban

(https://litera.hu/magazin/osszeallitas/ki-vagyok-en-nem-mondom-meg-petofi-sandorrol.html)

Petőfi Sándor művei

 

További felvilágosítás kérhető: Olajos István - 06-70-931-7808

 

3. ÍRÁSBELI FORDULÓ

 

 

 

 

 

 

2. ÍRÁSBELI FORDULÓ 

 

 

 

 

 

 

1. ÍRÁSBELI FORDULÓ