Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2022 augusztus

Augusztus 28-án tartottuk az Eötvös Iskola tanévnyitó ünnepségét. Derűs vasárnap, szép idő volt – az évnyitó kezdetéig. Akkor viszont szakadni kezdett az eső, így beszorultunk a tornaterembe és annak folyosójára. Iskolánk fúvószenekarának műsora után az elsősök és az alsó tagozatosok szavalatai következtek. Az ünnepség végén Kókai Géza tiszteletes úr és Bagi Ferenc plébános úr kérték Isten áldását a gyermekekre, a családokra, a tanévre. Az áldás után az eső is elállt, s a napsütésben majd hetven gyermek és tanítóik harangoztak a tanítók fája mellett a kis haranggal, jelezve hogy megkezdi az első osztályt.

 

 

Egy csipetnyi környezetismeret, kalanddal fűszerezve – kezdi beszámolóját Vargáné Darabos Márta tanító néni a tanév első rendhagyó foglalkozásáról. A 2. c osztályosokkal a közeli Tiszaugra mentünk őszi kirándulásra. Köszönjük a szállítást Fekete Józsefnek és Földvári Dezsőnek! Újvári Lénárd „kapitány úr” kikötőjéből motoros csónakkal, kiscsoportokban tettünk meg egy utat az új tiszai hídhoz és az Aranyosi kanyarhoz. Csodálatos volt a látvány! Láttunk fiatal kócsagokat, folyami kagylót, apró halakat, pókokat, molnárkákat. Az ártéri erdő növényeivel is ismerkedtünk, bár egy kis eső miatt csak módjával. Az egyik anyuka, Dányiné Varga Judit segítségével még egy rögtönzött kiállítást is készítettünk az osztályba visszatérve a parton gyűjtött növényi részekből. Hasznos dolgokat tudtunk meg gyógyhatásukról és a vadon termő, ehető növényekről.A napköziben az elsősök is megnézték kiállításunkat, mi pedig festményeket készítettünk az élményeinkről. Felejthetetlen volt ez a nap gyereknek és felnőttnek egyaránt.

 

„Névadójuk, a mohácsi csatában 1526. augusztus 29-én elesett kalocsai érsek, hadvezér emléke előtt tisztelegve - halála évfordulóját követő napon - rendezte meg a II. Tomori Kadét Kupa országos verseny döntőjét a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium. A bajnokság komoly szellemi és fizikai koncentrációt igényelt a 14-15 éves diákoktól. Az egymást követő hét állomás – felderítés és tájékozódás, lövészet, hadtörténelmi teszt, íjászat, gránáthajítás, elsősegélynyújtás, akadálypálya - feladatainak teljesítésére ugyanis csak hetven perc állt a rendelkezésükre. A bajnokságot a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium „Kalocsai kadétok ” nevű csapata nyerte. A második helyen a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola „Mohácsi Huszárok” nevet felvett gárdája végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Lakitelekről érkezett, Eötvös Lóránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „2x2 néha 5” ifjú sportolói állhattak fel.” Így számolt be a honvédelem.hu internetes oldal a remekül megszervezett, izgalmas versenyről. A kiválóan helytálló, az 58 csapat közül harmadik helyet megszerző lakiteleki gárda tagjai Parádi Viktória, Parádi József, Katona Zoltán Márk, Kecskés Regő István voltak. Köszönjük a felkészítésben való közreműködést Busáné Kiss Anitának, Heinrich Gábornak, Lászlóffy Bélának!

 

Augusztus 26. és 28. között rendezték meg Balatonvilágoson Magyar Póniklub országos bajnokságot, amelyen közel 160 gyerek vet részt. A Szabó Mihály Polgárőr egyesület utánpótlás csapatának 12 versenyzője jutott túl a válogató versenyeken, ám sajnos csak 6 gyermekkel sikerült részt venni a versenyen.

 

Az első napon Földvári Korina  futószár 2 kategóriában bajnoki aranyérmet szerzett .Verebély Emese futószár 2 kategóriában bronzérmet, Faragó Jázmin futószár 1 kategóriában ezüstérmet nyert, Nagy Noémi futószár 2 kategóriában 4. helyezést ért el,Pogány Lili futószár 3 kategóriában 4. helyen végzett, ugyanő a C1 feladatsor IFI kategóriában 18. és 25. helyet ért el. Szabó Anna futószár 2 kategóriában 7. helyezett lett.

 

Második napon Földvári Korina D1 IFI kategóriában ezüstérmet szerzet, Verebély Emese D1 gyerek kategóriában kisbajnoki ezüstérmet vehetett át, Pogány Lilinek a C 2 feladatsorban a 22. és a 24. helyet sikerült megszereznie.

 

A harmadik napon Földvári Korina D0 IFI kategóriában kisbajnoki bronzérmet nyert, Verebély Emese D0 gyermek kategóriában 18. helyet ért el, Pogány Lili C3 feladatsor kategóriában 17. és 23.helyen végzett.

 

A harmadik napon került sor a nagy bajnoki díj átadására. A D kategóriában a Szabó Mihály Egyesület utánpótlás versenyzője, Földvári Korina szerezte meg összesítésben a legtöbb pontot, igy ő állhatott edzőjével, Salánki Zsolttal a dobogó legfelső fokára és vehette át a nagy bajnoki arany serleget. Gratulálunk Zsoltnak és tanítványainak a kiváló szerepléshez!