Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2022 december

Diákjaink és dolgozóink nevében áldott, boldog új esztendőt kívánunk Mindannyiuknak! Köszönjük mindazt a támogatást, amelyet Önöktől, a község önkormányzatától, a szülői közösségtől kaptunk a 2022. esztendőben. Azon fáradozunk, hogy bizalmukra rászolgáljunk 2023-ban is.

 

A Lotz János szövegértési és helyesírási verseny iskolai fordulóját november végén tartották. Az indulók közül tovább lehetett küldeni az 50 pontot elért versenyzők dolgozatait a szervezőknek, akik a január végi megyei fordulóra behívják megyénként a legjobb 20-25 versenyzőt.

 

A következők dolgozatait küldtük el Bonyhádra:

 

4. évfolyamon:

Harmatos Zorka, Csikós Hanga,Fialka Boglárka 4.b - felkészítőjük: Sallainé Győri Csilla

 

7. évfolyamon:

Major Máté 7.a, Borbély-K. Tamara 7.b, Verebély Emese 7.b, Egeresi Sára 7.a - felkészítőjük Olajosné Kádár Ilona

 

8. évfolyamon:

Rácz Maja 8.a, Németh Csenge 8.c, Tóbi Krisztina 8.a, Parádi Viktória 8.b, Herczeg Vivien 8.c, Földvári Korina 8.b - felkészítőjük Sörös Anita

 

Gratulálunk a szép eredményhez a felkészítőknek és a versenyzőknek is!

 

„Lehet nagyot álmodni”

Filmszemle diákszemmel

Iskolánk, a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola meghívást kapott a XXI. Lakiteleki Filmszemle díjkiosztó ünnepségére. A rendezvényen 8.-os tanulóink vettek részt a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Házában.

A döntőbe jutott alkotások közül négyet nézhettünk meg: Léptem után nyomot hagyok, Autóstoppal a szabadság felé, Antika, Sárba ragadva. A közönségdíj megítélésében a diákok is részt vettek, nyolcadikosaink ezt megtisztelésnek érezték. Hatalmas élmény volt végighallgatni a Rofusz Ferenccel folytatott beszélgetést, s megtekinthettük az alkotó Oscar-díjas filmjét, melynek címe: A légy. A híres rendező nem csupán a filmkészítéséről beszélt - ami önmagában is rendkívül tanulságos volt -, hanem biztató szavakat is intézett a diákokhoz: "Higgyétek el, hogy bármi lehet belőletek!" Lezsák Sándor szavai zárták a nagyszabású programot, s bár kifejezte aggodalmát a filmszemle jövőjét illetőleg, az ifjúságot lelkesen buzdította elnök úr: „Lehet nagyot álmodni!”

Köszönjük, hogy ott lehettünk ezen a csodás eseményen, azon kevés diák közé tartozhatunk, akik részt vehettek egy ilyen rangos rendezvényen. Diákul: „Király volt!” 

 

Művészeti iskolásaink karácsonyi koncertjére, néptáncosaink és citerásaink karácsonyi bemutatójára december 15-én és 16-án került sor a művelődési házban. A nagyon jó hangulatú, kedves műsorok telt házakat vonzottak. Köszönjük a gyermekek és felkészítő pedagógusaik fáradozását!

 

Az esztendő utolsó tanítási napján, az iskolai karácsonyi ünnepségen a Palánta bábcsoport is vendégünk volt. A délelőtt forgatagából nem maradt el a közös játék öröme sem.

 

10 év 10 szín


"10 éves a SzínesKert" esemény sorozatunk első állomásaként a jelenlegi SzínesKert szakkör tagjaival és szüleikkel megünnepeltük az elmúlt év sikereit, visszapillantottunk a kezdetekre – írta beszámolójában a program vezetője, Szelesné Kása Ilona tanárnő a január 14-én rendezett művelődési házi találkozóról, majd így folytatta: Összejövetelünket megtisztelte Mátyás Izolda, az Iskolakert Hálózat vezetőségi tagja, Madari Róbert polgármester, Fehér István alpolgármester, Hegedűs József és Hegedűs Ágnes a SzínesKert Alapítvány vezetőségének tagjai. A vendégeket színes italokkal vártuk, amelyeket a diákokkal készítettünk el. Volt levendula szörp, csipkebogyó-, tök és zöld búzafű ital. Mindenki készíthetett SzínesKencét Lendvai Edit irányításával. Meghívott vendégeink cserepekbe vetettek magfogásainkból, ezeket a szakkör tagjaival fogjuk tovább gondozni. Az eseményre kiállítással is készültünk, amely február 9-ig látható a Petőfi Sándor Művelődési Házban.Minden hónapban lesz egy eseményünk, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Ajánlom figyelmükbe március 18-i magbörzénket, amely a művelődési házban kap helyet. Szeretettel gratulálunk az elmúlt 10 esztendő eredményeihez, további sikereket kívánunk a szakkör tagjainak és vezetőjének!

 


7