Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2022 november-december

November 18-án, a Lakiteleki Népfőiskola XXI. Filmszemléjének záró vetítésére diákjaink is meghívást kaptak. A nap filmje, a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium, a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola, a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és a közönség döntése alapján „Léptem után nyomot hagyok” című alkotás lett.

 

November 19-én rendezte a Népfőiskolán a Szülői Munkaközösség a hagyományos Erzsébet-Katalint bált. A kétszáznál több vendég nagylelkű felajánlásaiból, a tombolajegyek bevételeiből az általános iskola tornatermének parkettázatát fogják felújítani. Hálásan köszönjük mindannyiuk munkáját!

 

„Novemberben újra iskolapadba ültek az 1982-ben elballagott diákok” – kezdi beszámolóját Madari Andor. „A rendkívüli osztályfőnöki órát most is, mint 40 éve Kotvics Jánosné Marika néni tartotta a 8/a. osztálynak. A volt diákok nagy része jelen volt ezen az eseményen. Itt mindenki beszámolt az elmúlt 40 évéről. Jó volt hallgatni a történeteket, életutakat. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy minden osztálytársunk és osztályfőnökünk is jó egészségnek örvend. A hosszúra nyúlt beszámolók után közös vacsora keretében folytattuk a beszélgetést.

 

2022. november 20-án immár második alkalommal került megrendezésre a Hungarikum Liget Petanque Kupa. Az időjárási viszonyokra való tekintettel ezúttal a Vaspatkó Lovardában mérték össze tudásukat a versenyzők.

 

A szépszámú nevező is bizonyítja, hogy a petanque sportág egyre népszerűbb, melyet korosztálytól függetlenül bárki játszhat. A legfiatalabb versenyző 10 míg a ” régebb óta fiatalabb” 75 éves volt – számol be a történtekről a fő szervező, Baukó Ferenc

 

Az öt fordulós, svájci rendszerű lebonyolítási formájú, izgalmas és fordulatos mérkőzéseket hozó napon diákjaink, akiket Feri bácsi készített fel a versenyre kiemelkedően szerepeltek:

Ifjúsági korosztály:

  1. Széber Amira, Széber Belián
  2. Schéder Miklós, Farkas Artúr
  3. Riczu Regő, Tóth Bence, Tóth Andrea

 

A helyezettek az Antológia Kiadó által készített egyedi grafikájú fából készült érmeivel és hűtőmágneseivel, valamint a DAMAX Kft díjnyertes boraival (a gyerekek kölyökpezsgővel) gazdagabban térhettek haza. Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáruknak!

 

 

Az Anyanyelvi hét eredményei:

Szépolvasó verseny:

2. évfolyam: 1. helyezett: Ágost Zoltán Nyárlőrinc, 2. helyezett: Trecsák László 2.c, 3. helyezett: Kelemen Zoltán 2.bKülöndíjasok: Bontovics Róbert 2.c, Harmatos Réka 2.a

 

3. évfolyam:1. helyezett: Dakó László Milán Nyárlőrinc, 2. helyezett: Felföldi Boglárka 3.c3. helyezett: Szabó Zétény 3.a, Különdíjas: Barczi Richárd 3.b

 

4. évfolyam: 1. helyezett: Harmatos Zorka 4.b, Kerekes Jázmin 4.a, 2. helyezett: Kotvics Levente 4.a3. helyezett: Faragó Jázmin 4.c

 

Versmondó verseny:

1. évfolyam:1. helyezett: Gödöllei Csenge 1.a, 2. helyezett: Oláh Fanni 1.c, 3. helyezett: Hegedűs Vanda 1.b, Pajzs Lukács Gábor NyárlőrincKülöndíjas: Rachman Sugár Samira 1.c

 

2. évfolyam:1. helyezett: Ágost Zoltán Nyárlőrinc,2. helyezett: Boros Zsófia 2.a , Fekete Luca Kamilla 2.c, 3. helyezett: Kovács Réka Regina 2.b, Különdíjas: Fehér Lili 2.c

 

3. évfolyam:1. helyezett: Greif Csanád 3. o.Nyárlőrinc, 2. helyezett: Kovács Réka Diána 3. o. Nyárlőrinc, 3. helyezett: Tóth Karina 3.a

 

4. évfolyam:1. helyezett: Paulin Bertalan 4.a, Marsa László Lázár 4.o. Nyárlőrinc, 2. helyezett: Bíró Bence 4.c, 3. helyezett: Csikós Hanga 4.b, Különdíj: Dakó Valentina 4.a

 

Felső tagozat – Helyesírási verseny

5. évfolyam:

I. hely: Felföldi Ákos (5.b)

II. hely: Egeresi Eszter (5.a)

III. hely: Kiss Titanilla (5.a) és Roza Tamás (5.a)

6. évfolyam:

I. hely: Rózsa Hanna (6.b)

II. hely: Hencz Lajos (6.a)

III. hely: Raisz Árpád (6.a)

7. évfolyam:

I. hely: Szécsényi Doroti (7.a)

II. hely: Bodri Bella (7.a)

III. hely: Csató Dávid (7.b)

8. évfolyam:I. hely: Tóbi Krisztina 8.a, II. hely: Rácz Maja 8.a, III. hely: Herczeg Vivien 8.c

 

 

Szövegértés verseny

5. évfolyam:

I. hely: Felföldi Ákos 5.bII. hely: Roza Tamás 5.a,III. hely: Kakó Villő 5.a

6. évfolyam: I. hely: Markó Adrienn 6.b,II. hely: Rózsa Hanna 6.b,III. hely: Tamási Gréta 6.b és Kakó Dorka 6.b

7. évfolyam:I. hely: Major Máté, II. hely: Borbély-Kalócz Tamara 7.b és Tóth Dorina 7.b,

III. hely: Kozma Kata 7.b.

8. évfolyam: I. hely: Németh Csenge 8.c, II. hely: Kocsis Noel 8.b,III. hely: Rácz Maja 8.a

December 2-án előrehozott Mikulás-buli volt a Diákönkormányzat és a hetedik évfolyamosok szervezésében a tornateremben. Köszönjük a sok készülést, a vidám forgatagot!

 

December 6-án emlékeztünk arra a vasútállomáson, hogy 125 esztendeje adták át a Szolnok-Kiskunfélegyháza vonalat, ezzel Lakitelek vasúti csomópont lett, hiszen egy esztendővel korábban már elkészült a Kecskemétről a Tiszáig a vasút. Az ünnepségen 7. osztályosaink adtak műsort, majd önfeledten hajtányoztak az 1. és a 6. vágányokon.

 

December 8-án alapfokú művészeti iskolánk tanfelügyeletére került sor. A három tanfelügyelőtől sok elismerő, dicsérő szót hallottunk. Megállapításaikat az Oktatási Hivatal internetes felületén is olvashatjuk majd. 2023 februárjában az egész intézmény tanfelügyeleti ellenőrzésére is sor kerül majd – ez a folyamat ötéves ciklusokban zajlik, legutóbb 2018-ban jártak nálunk értékelni munkánkat szakértők.

 

December 9-én a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium szervezésében került sor a szegedi Móra Ferenc Múzeumban a Klauzál Gábor történelmi verseny döntőjére. Az első világháborút feldolgozó megmérettetésen remekül szerepeltek diákjaink. 51 csapatból hatan jutottak a döntőbe. Összesítésben az Időutazók – Földvári Korina, Herczeg Vivien 9. helyen, az Őszirózsák csapat – Heinrich Lenke, Parádi Viktória a 4. helyen végeztek! Gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak!

 

A vírushelyzet miatt esztendők kihagyása után december 10-én rendezhettünk újra Adventi udvart a Lakiteleki Iskoláért Alapítvány támogatására. A gyermekek, a kollégák, a szülők rengeteg étellel, süteménnyel, kézműves ajándéktárgyakkal készültek. Társasjáték termet, kézműves termet, sportjáték termet is berendeztünk az eseményre. Nagyon szépen köszönjük mindazok támogatását, akik munkájukkal, az ajándéktárgyak vásárlásával támogatták iskolai alapítványunkat!

 

Művészetiskolásaink koncertjét, kiállítását december 15-én, csütörtökön 10 órától tekinthették meg a művelődési házban.

 

A téli szünet utáni első tanítási nap 2023. január 9-én lesz. „A” héttel kezdjük az esztendőt.

 

Minden diákunknak, családjaiknak, kollégáinknak, minden kedves olvasónknak áldott karácsonyt, nagyon boldog új esztendőt kívánunk!