Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

2023 január - február

Január 22-én, A magyar kultúra napján emlékeztünk arra, hogy Kölcsey Ferenc 200 esztendővel ezelőtt tisztázta le nemzeti imánk, a Himnusz kéziratát. A művelődési házban zenei tanszakosaink muzsikájával, szavalóversenyünk győzteseinek versmondásával, a Himnusz közös szavalásával köszöntöttük a kerek évfordulót.

 

Már megjelent a Keresztény Élet című hetilapban a Lakiteleki Eötvös Iskola, a Népfőiskola és a Keresztény Élet Szerkesztősége Kárpát-medencei történelmi versenyének első fordulója. Ebben az esztendőben Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, hercegprímás életét és korát dolgozzuk fel a három írásbeli forduló segítségével. A legjobb csapatok számára a Népfőiskolán, a Hungarikum Ligetben lesz a döntő 2023 áprilisában.

 

Február 14-n Kiskunfélegyházán rendezték meg a Bátrak Ligája sportverseny. A Magyar Honvédelmi Sportegyesület által szervezett akadályversenyen tíz csapat indult, köztük voltak a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola diákjai is. A helyszínt a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium biztosította. A szervezők munkáját elsőéves kadétok segítették.

 

A tíz fős csapatot Nyárlőrinci és Lakiteleki diákok közösen alkották. A sportverseny tíz állomásból állt, ahol a gyerekeknek fizikai, szellemi, és ügyességi feladatokat kellett teljesíteni. Volt itt  akadálypálya, katonai fegyverrel a kézben (a másolatnak a súlya megegyezett a valódi lőfegyver súlyával: 3,8 kg), lövészet, íjászat, háromdimenziós puzzle, szimulációs vezetés, tájékozódási feladat. Diákjaink Boros Kornél és Kővágó Miklós tanár urak vezetésével a nyolcadik helyen végeztek. A tapasztalatszerzés mellett rengeteg ajándékkal gazdagodtak tanulóink, valamint iskolánk pénzjutalmat  és Decathlon utalványt kapott.

 

Iskolánk alsó tagozatos diákjai február 3-án tartották farsangi báljukat. A nagyon ötletes jelmezek, a színes kavalkád sok-sok játékkal, tánccal, finom süteményekkel, remek hangulattal bizonyosan szép emlék marad mindannyiuk számára. Köszönjük szépen a szülők segítségét, támogatását, hogy ilyen szép napnak örülhettünk!

 

Nyolcadikosaink tablófotózása február 10-én volt az iskolai könyvtárban. Ahogyan szülői értekezleteken korábban is jeleztük már, ballagási ünnepségünk június 24-én, szombaton lesz.