Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

Autista tanoda

Megkezdődött a tanév az autista tanodában is. Az augusztusi nagy sürgésforgást követően szépen rendbe tett udvar, vidáman díszített épület várta a gyermekeket.

 

A Lakiteleki Auti Alapítvány célja az autizmussal élő, óvodás, illetve tankötelezett korú gyermekek integrációjának segítése és megvalósítása térítésmentesen.
Az Alapítvány Lakitelek, valamint a térség településeinek (Tiszakécske, Nyárlőrinc, Tiszaug, Szentkirály, Tiszaalpár) iskola valamint óvoda vezetőivel szoros kapcsolatot tart, így az autizmus diagnózist kapott vagy azzal már rendelkező gyermekek ellátásba vétele folyamatos.

 

Az érintett gyermekeknél a fejlesztés részben integráltan, részben szegregáltan, az Alapítvány által létrehozott Tanodában valósul meg, minden esetben figyelembe véve a gyermek aktuális fejlettségi szintjét. A Tanodában négy gyógypedagógus és négy gyógypedagógiai asszisztens dolgozik.

 

A Tanodába 7 autizmussal élő gyermek jár, akik mind a Lakiteleki Eötvös Iskola magántanulói. Közülük hárman részleges integrációban, hetente több alkalommal vesznek részt tanórákon neurotipikus társaikkal együtt.

 

A Lakiteleki Eötvös Iskolában jelenleg a Lakiteleki Auti Alapítvány alkalmazásában álló két gyógypedagógus látja el az intézménybe járó, négy autizmussal élő diák fejlesztését. Az egyéni fejlesztések mellett szociális kommunikációs fejlesztést is biztosítanak az autizmussal élő gyermekek számára.

 

Emellett további sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésében is részt vesznek.