Akadálymentesítési lehetõségek

Akadálymentesítési lehetõségek

Szöveg nagyítása
Szöveg kicsinyítése
Fekete-Fehér mód
Magas kontraszt
Negatív kontraszt
Világos háttér
Olvasható betűtípus
Helyreállítás
Lakitelek, Kiss János u. 1. (76) 449-077 lakitelekiskola@gmail.com

EFOP-3.3.5-17-2017-00029

EFOP-3.3.5-17-2017-00029

 

A Kecskeméti Tankerületi Központ 2017 augusztusában megnyerte az EFOP-3.3.5-17-2017-00029 Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása c. pályázati kiírást.

 

A projekt célja, hogy élményalapú, nyitott nevelési-tanulási környezetben a nem formális és informális iskolai programok megvalósuljanak napközis és bentlakásos programok (táborok) keretében, valamint a kifejlesztett módszertanokat alkalmazva hozzájáruljon a  köznevelés minőségének javításához.A kifejlesztett tartalmak és módszertan kipróbálására 2018 és 2019 nyarán kerül sor.

 

Az intézményünkből öt pedagógus kapcsolódott be a projektbe a  2017/2018-as tanévben. Ebből három pedagógus továbbképzésen is részt vett, amely záródolgozat leadásával végződött. Ezután  kettő napközis és egy bentlakásos tábor megszervezésére került sor 2018. június 3. és 4. hetében.

 

A SZÍNES TETTEK művészeti bentlakásos táborban  összesen 15 ötödikes és hetedikes  tanuló egy hetet tölthetett el a Népfőiskolán. Táborvezető: Szelesné Kása Ilona, animátor: Balog Erika volt.

 

Az OLIMPIKONOK  nevű napközis sport táborban szintén egy héten keresztül élhette át a mozgás örömeit 20 másodikos kisgyermek a Széchenyi Körúti Telephelyünkön. Táborvezető: Balog Erika, segítő: Kissné Nagy Krisztina volt.

 

DEUTSCHER SOMMERLAGER nevű napközis német táborban pedig egy hétig ugyancsak  20 negyedik és hatodik osztályos tanuló csiszolhatta német nyelvtudását. Táborvezető: Peszeki Anita, segítő pedagógus: Bodóné Ripp Zsuzsanna volt.

 

Nagyon fontos megemlíteni, hogy a tematikus hetek folyamán minden táborozó gyermek program csomagot, egészségügyi csomagot és édesség csomagot kapott, valamintingyenes étkezést,  programokat és szállástbiztosítottak a résztvevők számára.

Szeptember 20-án megkezdődik a két hónapon át tartó műhelymunka sorozat annak érdekében,  hogy a programok a 2019. évben még sikeresebben valósuljanak meg.